ISTORIC Bazele dezvoltarii productiei de oua de consum din Romania isi au inceputurile in Avicola Bucuresti S.A, care a demarat programe de selectie pentru obtinerea puicutelor hibride inca de acum patru decenii.

Evolutia angajatilor in ultimii trei ani : 398 salariati in anul 2006; 343 salariati in anul 2007 si 228 salariati in anul 2008.

Societatea este auditata de catre firma 3B Expert Audit Srl Bucuresti.

Avicola Bucuresti detine linii pure de galinaceae rase usoare unicat in Romania – si este singura societate comerciala cu baza genetica proprie din care rezulta hibrizi specializati in productia de oua de consum ROSO SL, ROBAR 2001, ROBAR 2002 si ALBO SL.

Pe fondul cerintelor tot mai diversificate ale consumatorilor de oua si a performantelor productive de exceptie obtinute in urma unor complexe cercetari de genetica si ameliorare, societatea a importat parinti Lohmann Brown din Germania, material biologic de ultima generatie produs de firma LOHMANN TIERZUCHT, lider
mondial in producerea hibrizilor in productia de oua de consum.

Astfel, incepand cu ianuarie 2005, Avicola Bucuresti a devenit unic importator de parinti si unic producator de puicute hibride Lohmann Brown din Romania.

Starea de sanatate a efectivelor de pasari crescute si exploatate in sistem intensiv, reprezinta garantia unor productii sigure, ritmice, uniforme si de calitate superioara.

In ultimii trei ani producerea si livrarea oualor de consum destinate populatiei a devenit principalul obiect de activitate al societatii, iar productia de puicute de o zi reprezinta al doilea obiect de activitate. In perioada 2006-2008 s-a dezvoltat programul de oua embrionate destinate producerii vaccinului antigripal de uz uman si al vaccinurilor de uz veterniar si cel de producere a puicutelor hibride in varsta de 16 saptamani. Desi nu a avut o evolutie ascendenta, ouale de incubatie au ramas in gama de produse livrate anual Clientilor.

Societatea are implementat sistemul de siguranta al calitatii produselor ISO 9001.

BREVETE

CERTIFICATE